Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ρώμη η Λεπέν: Η άγρια παγκοσμιοποίηση είναι σε βάρος της Ευρώπης

Στη Ρώμη η Λεπέν: Η άγρια παγκοσμιοποίηση είναι σε βάρος της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρεσιτάλ αντιευρωπαϊσμού έδωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, μαζί με την πρόεδρο του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λε Πεν στη Ρώμη, με τους δύο να συζητούν για συστράτευση ενόψει ευρωεκλογών.

«Η άγρια παγκοσμιοποίηση είναι σε βάρος της Ευρώπης», τόνισε η Μαρίν Λε Πεν στην Ρώμη μετά την συνάντηση που είχε στην έδρα του δεξιού συνδικάτου Ugl με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Στους γνωστούς τόνους της η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού πρόσθεσε ότι «δεν θέλει να πληρώσουν τον λογαριασμό η Ευρώπη και οι πιο φτωχοί πολίτες της».

Κοινή δράση Σαλβίνι-Λε Πεν για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι «κάθε χώρα της Ένωσης πρέπει να εφαρμόζει την δική της οικονομική πολιτική διότι υπάρχουν ειδικές παραδόσεις, ανάγκες και συνθήκες.

Χρειάζεται μια διαφορετική Ευρώπη. Όσοι μιλούν για κόστος δανεισμού πρέπει να ξέρουν ότι η Ιταλία δεν θα ξεπουλήσει τις επιχειρήσεις της, ούτε με τις επιθέσεις του σπρεντ» πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Τόνισε δε ότι η Ρώμη δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τον νέο προϋπολογισμό της.

«Θέλουμε λιγότερους φόρους, περισσότερη εργασία για τους νέους μας και αξιοπρεπή σύνταξη για τους ηλικιωμένους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό η Λέγκα και ο Εθνικός Συναγερμός της Λε Πεν έχουν την ίδια θέση. Θεωρούν δηλαδή ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται νέους μετανάστες διότι «στο τέλος, γίνονται σκλάβοι».

Με την συνάντηση αυτή της Αιώνιας Πόλης ξεκινά η κοινή δράση των δυο αυτών πολιτών δυνάμεων ενόψει των Ευρωεκλογών.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον κύριο κορμό των εθνικιστικών κομμάτων, που μαζί με τον Ούγγρο, Βίκτορ Ορμπάν, αμφισβητούν τις σημερινές ισορροπίες και συμμαχίες στην Ευρώπη και στοχεύουν ανοικτά στην ανατροπή τους.

Σχετικά άρθρα