Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία τους στην επαρχία της Ράκα στη Συρία

Οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία τους στην επαρχία της Ράκα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από δέκα τεθωρακισμένα οχήματα μετακινήθηκε εχθές Κυριακή από την αμερικανική βάση στην Ταλ Ισά της βόρειας Συρίας προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα, δυτικά της πόλης Ράκα, που τελεί υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι Αμερικανικές ενισχύσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικές πηγές που επικαλούνται συριακές φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, αποσκοπούν στην ενίσχυση των αμερικανικών περιπολιών στα δυτικά της Ράκα και στην καλύτερη φύλαξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως το στρατόπεδο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων των SDF δυτικά της Τάμπκα.

Τοπικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι μαχητές των SDF τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση εναντίον τους αγνώστων επιδρομέων κοντά στο χωριό Αλ Σαχμπίγια Καρμπί στην επαρχία της Ράκα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε ότι μόνο τον Σεπτέμβριο οι Αμερικανοί ενίσχυσαν τους Κούρδους και τους Άραβες δημοκρατικούς συμμάχους τους με 150 φορτηγά που τους μετέφεραν οπλισμό και άλλα εφόδια.

Τοπικές πηγές σημειώνουν ότι οι Αμερικανοί ενισχύσουν τις θέσεις τους στα συριακά εδάφη που ελέγχονται από τις συμμαχικές τους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα