Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε θάνατο καταδικάστηκε Ιρακινός στρατιωτικός που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Σε θάνατο καταδικάστηκε Ιρακινός στρατιωτικός που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Δικαστήριο στη Βαγδάτη καταδίκασε σε θάνατο έναν Ιρακινό στρατιωτικό ο οποίος λιποτάκτησε και στη συνέχεια έγινε εκπαιδευτής τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Ιράκ, Αμπντούλ Σατάρ Αλ Μπαϊρακντάρ, «το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο στη Βαγδάτη καταδίκασε σε θάνατο έναν κρατούμενο, που υπηρετούσε στον ιρακινό στρατό πριν η εξτρεμιστική οργάνωση καταλάβει την πόλη της Μοσούλης. Στη συνέχει εργάστηκε ως πληροφοριοδότης για την οργάνωση, πριν εκπαιδεύσει τζιχαντιστές».

Ο κρατούμενος, σύμφωνα με την ίδια δήλωση, «ομολόγησε κατά τη διάρκεια των ερευνών ότι υπηρετούσε στον στρατό πριν την πτώση της Μοσούλης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ως πληροφοριοδότης».

Επίσης συμμετείχε στις μάχες στη Μοσούλη και στα καθήκοντά του συμπεριλαμβανόταν ο έλεγχος των όπλων και άλλου εξοπλισμού που εγκατέλειψε ο ιρακινός στρατός.

Είχε λάβει μέρος και σε μεταφορές οπλισμού και εκρηκτικών στις πόλεις Μπιτζί και Χαουίτζα.

Χιλιάδες είναι οι τζιχαντιστές που αιχμαλωτίστηκαν από τον ιρακινό στρατό στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε για να απελευθερώσει το δυτικό Ιράκ.

Χιλιάδες όμως είναι και οι τρομοκράτες που διαφεύγουν της σύλληψης και συνεχίσουν να διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά και να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις του Ιράκ.

Σχετικά άρθρα