Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν σχεδιάζει ολική «επανεκκίνηση» – Τι ετοιμάζει

Ο Μακρόν σχεδιάζει ολική «επανεκκίνηση» – Τι ετοιμάζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός,

Με έναν ευρύ ανασχηματισμό ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επιχειρεί να τραβήξει μία γραμμή σε αντιπαραθέσεις και σκάνδαλα, που έχουν στιγματίσει την κυβέρνησή του, αλλά και ευελπιστεί να δώσει τέλος στον κατήφορο της δημοτικότητάς του.

Το προεδρικό γραφείο επισημαίνει ότι είναι έτοιμος για «σημαντική επανεκκίνηση» και το Journal du Dimance, επικαλούμενο στενό συνεργάτη του, αναφέρει ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη.

Ο 40χρονος Μακρόν βρίσκεται εδώ και ημέρες σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, Εντουάρντ Φιλίπ, για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι πολιτικές αναταράξεις μετά και την παραίτηση σοκ του υπουργού Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ.

Η μία λύση ήταν απλώς να αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο υπουργό. Ωστόσο φέρεται να έχει επιλέξει τη λύση των μεγάλων αλλαγών, σε μία προσπάθεια να σηματοδοτήσει ευρύτερη στροφή στο στυλ διακυβέρνησης.

«Χάος ειδήσεων, σκανδάλων, προωπικών φιλοδοξιών, όλοι αυτοί οι ανθρώποι παράγοντες έχουν ανατρέψει τα σχέδια Μακρόν» σχολιάζει στο Bloomberg o Μπρινό Κοτρές, καθηγητής στο Sciences- Pro.

«Είτε θα συνεχίσει να διορθώνει την κάθε διαρροή είτε θα κάνει το μεγάλο βήμα να αποκαταστήσει τη σταθερότητα» συμπληρώνει.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν είχε προβλέψει ότι οι στενοί συνεργάτες του θα ήταν εκείνοι, που θα τον ανάγκαζαν να αλλάξει ρότα τόσο σύντομα.

Ξέρει όμως ότι πρέπει να το κάνει, εάν θέλει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις σε φορολογία, αγορά εργασίας και επιδόματα.

Σχετικά άρθρα