Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πήραν λάφυρα οι Κούρδοι (βίντεο)

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πήραν λάφυρα οι Κούρδοι (βίντεο)

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) περιήλθε λάφυρα στα χέρια των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Μαχητές των SDF συγκρούστηκαν με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εχθές Κυριακή στα περίχωρα της πόλης Αλ Σοσέ και αφού εκκαθάρισαν την περιοχή από τους τρομοκράτες, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο περιήλθε στην κατοχή τους.

Όπως διηγήθηκε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA ο μαχητής των SDF Άμπου Εζάμ, «στην προέλασή μας προς το χωριό Αλ Μερασντέ, καταφέραμε να κυκλώσουμε τους εχθρούς από πίσω και έτσι τους εξοντώσαμε. Επιπλέον, βρήκαμε ένα οπλοστάσιο που ανήκε στους μισθοφόρους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Ο Άμπου Εζάμ ανέφερε ότι «τα όπλα που κατασχέσαμε περιλαμβάνουν βόμβες, εκτοξευτές αντιαρματικών, όλμους κ.α. Η προέλασή μας προς το τελευταίο προπύργιο των μισθοφόρων συνεχίζεται».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επιτίθενται με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στα ανατολικά της Συρίας.

Δείτε βίντεο με τα όπλα που πήραν οι Κούρδοι λάφυρα:

Σχετικά άρθρα