Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ευχήθηκε να έρθει αμέσως το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ερντογάν ευχήθηκε να έρθει αμέσως το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε την περασμένη Πέμπτη, καλεσμένος σε εκδήλωση της τουρκικής δημόσιας τηλεόρασης, ότι έχει παρατηρήσει σημάδια που υποδηλώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει σε ένα τέλος.

«Ελπίζω ότι το τέλος να έρθει αμέσως, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τον δικό μας οδικό χάρτη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ίδια εκδήλωση είπε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει και δημοψήφισμα στην Τουρκία για το εάν οι Τούρκοι θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, εύλογη είναι η απορία, τι το θέλει το δημοψήφισμα αφού η ΕΕ θα τελειώσει και ο ίδιος εύχεται να συμβεί το συντομότερο δυνατό;

Εν τω μεταξύ η «ψωνάρα» του Ερντογάν είναι τόσο αχαλίνωτη που μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, τον προηγούμενο μήνα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, ζήτησε να αυξηθούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας από πέντε σε επτά.

Έκανε αυτή την πρόταση διότι φιλοδοξεί να γίνει η Τουρκία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελείται από τις μεγάλες δυνάμεις νικήτριες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι δηλαδή το συμβούλιο των «νικητών».

Ο Ερντογάν σε ποιον πόλεμο ακριβώς νίκησε και θέλει η Τουρκία να γίνει μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ; Η Τουρκία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν «ουδέτερη» και στον Πρώτο σύμμαχος των Γερμανών.

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό με την κατάσταση του Ερντογάν δεν είναι ότι περιορίζει τη μπουρδολογία του στους ψηφοφόρους του κόμματός του, όταν τους μιλάει επί ώρες για διάφορα απίθανα πράγματα, αλλά λέει τα ίδια και σε διεθνείς οργανισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιστεύει.

Σχετικά άρθρα