Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι ρωσικά υποβρύχια βρίσκονται στον Εύξεινο Πόντο και στην Αν. Μεσόγειο – Ανησυχεί το ΝΑΤΟ

Έξι ρωσικά υποβρύχια βρίσκονται στον Εύξεινο Πόντο και στην Αν. Μεσόγειο – Ανησυχεί το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος, Υποβρύχια, Υποβρύχιο,

Τα έξι ρωσικά υβριδικά υποβρύχια κλάσης Kilo τα οποία κινούνται στη νότια Ευρώπη «ανησυχούν» το NATO, υπογράμμισε την Παρασκευή ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, επικεφαλής της διοίκησης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νάπολη, της μιας από τις δύο επιχειρησιακές διοικήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον, ο ναύαρχος Φόγκο παρατήρησε ότι η Ρωσία εκσυγχρόνισε τα τελευταία χρόνια τον στόλο των υποβρυχίων της, αποκτώντας σκάφη νέας γενιάς.

Όπως πρόσθεσε, έξι ρωσικά υποβρύχια «επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα και στην ανατολική Μεσόγειο».

Υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους

Διευκρίνισε, δε, ότι τα υποβρύχια αυτά είναι εφοδιασμένα με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου Kalibr, ικανούς να πλήξουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που προκαλεί ανησυχία σ’ εμένα και είναι ένα ζήτημα που προκαλεί ανησυχία στους εταίρους και τους φίλους μου στο NATO», συνέχισε ο Αμερικανός ναύαρχος, άλλοτε κυβερνήτης επιθετικού υποβρυχίου των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για την ικανότητα του NATO να επιτηρεί μόνιμα τις κινήσεις των ρωσικών υποβρυχίων, ο ναύαρχος Φόγκο ανέφερε ότι «διαθέτουμε ένα ακουστικό πλεονέκτημα το οποίο πρόκειται να διατηρήσουμε», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σχετικά άρθρα