Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχίζει έρευνα στο μεγαλύτερο ρήγμα της Ν. Ζηλανδίας για να προβλέψουν επόμενο σεισμό

Αρχίζει έρευνα στο μεγαλύτερο ρήγμα της Ν. Ζηλανδίας για να προβλέψουν επόμενο σεισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειρηνικός Ωκεανός, Νέα Ζηλανδία, Σεισμός,

Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία θα ξεκινήσει αυτό το σαββατοκύριακο να τοποθετεί όργανα παρακολούθησης σεισμού κατά μήκος του μεγαλύτερου ρήγματος στη Νέα Ζηλανδία στην ωκεάνιο τάφρο του Χικουράγκι στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία προσπάθεια να προετοιμασθούν για τον επόμενο μεγάλο σεισμό .

Περίπου 40 όργανα θα καταγράψουν σεισμικές δονήσεις και πληροφορίες οι οποίες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το σεισμό και το ενδεχόμενο εμφάνισης τσουνάμι στη ζώνη που εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής στα βόρεια του νησιού.

Ένας από τους τύπους οργάνων που χρησιμοποιούνται είναι οι αισθητήρες πίεσης του πυθμένα που θα καταγράψουν την ανοδική και καθοδική κίνηση του βυθού της θάλασσας.

Μπορούν να ανιχνεύσουν «σεισμούς αργής κίνησης» στην ανοικτή θάλασσα και μπορούν επίσης να παράσχουν αποδείξεις για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί η πλάκα σε μεγάλο σεισμό.

Η ερευνητική ομάδα, θα αναπτύξει επίσης δύο συστοιχίες με αναμεταδότες ακριβείας του βυθού για την παρακολούθηση της οριζόντιας κίνησης του πυθμένα, καθώς και πολλά σεισμόμετρα στον πυθμένα του ωκεανού.

Οι επιστήμονες ελπίζουν οτι τα όργανα αυτά θα καταγράψουν πολλές εκατοντάδες μικρούς σεισμούς που δεν μπορούν να εντοπιστούν με ακρίβεια με χερσαία όργανα.

Η τεκτονική πλάκα που υπάρχει στην περιοχή μπορεί να παράγει ισχυρούς σεισμούς και τσουνάμι, επομένως αυτή η έρευνα αποτελεί προτεραιότητα για τους γεωλόγους της Νέας Ζηλανδίας.

Σχετικά άρθρα