Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γυναικολόγος Μουκουέγκε έμαθε ότι βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης ενώ χειρουργούσε

Ο γυναικολόγος Μουκουέγκε έμαθε ότι βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης ενώ χειρουργούσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραβείο Νόμπελ, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιρακινή Πρεσβεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, Νόμπελ Ειρήνης, Νορβηγία, Ντένις Μακουέγκε,

Στο δεύτερο χειρουργείο της ημέρας και εν μέσω… ουρλιαχτών έμαθε ο γυναικολόγος από το Κονγκό, Ντένις Μουκουέγκε ότι βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης , από κοινού με την Γιαζίντι Νάντια Μουράντ.

«Χειρουργούσα εκείνη την ώρα όταν ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει», καταθέτει ο γιατρός στην επίσημη ιστοσελίδα των Νόμπελ. «Μπορώ να δω στα πρόσωπα πολλών γυναικών πόσο ευτυχισμένες είναι που αναγνωρίστηκαν. Είναι πραγματικά συγκινητικό», πρόσθεσε.

Ο Ντένις Μουκουέγκε αναμένεται να μιλήσει αργότερα στη διάρκεια της ημέρας στον Τύπο στο Μπουκάβου (ανατολικά) όπου έχουν αρχίσει να συρρέουν δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για το πρώτο Νόμπελ που απονέμεται σε πολίτη του Κονγκό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε χαρά και εθνική υπερηφάνια στη μεγαλύτερη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής η οποία διαθέτει τεράστιους πόρους αλλά η ανάπτυξή της έχει υπονομευθεί από διάφορες κρίσεις.

Σχετικά άρθρα