Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές την Κυριακή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη – 7.500 υποψήφιοι για 518 θέσεις

Εκλογές την Κυριακή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη – 7.500 υποψήφιοι για 518 θέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Εκλογές,

Στις κάλπες οδηγούνται την Κυριακή οι πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης οι οποίοι καλούνται στις εκλογές να ψηφίσουν για έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθνικών και υποεθνικών προεδριών, κοινοβουλίων και συμβουλίων.

Η χώρα των Βαλκανίων έχει δύο οντότητες, δέκα καντόνια και μια αυτόνομη περιοχή, ενώ η περίπλοκη πολιτική δομή της χώρας, η οικονομική κρίση που τη μαστίζει, η ανεργία, καθώς και οι μνήμες του πολέμου, καθιστούν τις εκλογές ακόμα πιο περίπλοκες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να εκλέξουν ένα εθνικό κοινοβούλιο, τρία μέλη της εθνικής προεδρίας, τα κοινοβούλια των δύο οντοτήτων της χώρας, καθώς και άλλα σώματα.

Θα εκλέξουν τα κοινοβουλευτικά μέλη των δύο συμβουλίων -της Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σερβικής Δημοκρατίας, τις δύο συνταγματικές οντότητες της χώρας.

Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν επίσης για τα μέλη του κοινοβουλίου των 10 καντονιών της Βοσνιακής Ομοσπονδίας.

Δεκαπέντε υποψήφιοι -6 Βόσνιοι, 5 Κροάτες, 4 Σέρβοι- θα ανταγωνιστούν για την εναλλασσόμενη προεδρία της τριμελούς προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η αρμόδια εκλογική επιτροπή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχει εγκρίνει τη συμμετοχή 67 πολιτικών κομμάτων στις εκλογές. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από τις εκλογές του 2002.

Στις εκλογές αυτές συμμετέχουν επίσης 34 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 34 συμμαχίες.

Συνολικά, σχεδόν 7.500 υποψήφιοι θέτουν υποψηφιότητα για 518 θέσεις.

Στην ψηφοφορία θα συμμετάσχουν 3,35 εκατ. Βόσνιοι, ενώ οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00 (τοπική ώρα). Το παρών θα δώσουν και περίπου 1.000 ξένοι παρατηρητές.

Σχετικά άρθρα