Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πολύ κοντά» σε συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το BREXIT

«Πολύ κοντά» σε συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το BREXIT
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο,

Η συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πολύ κοντά» δήλωσαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες οι διαπραγματευτές του Brexit στην Ε.Ε., σύμφωνα με δύο διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων και μία άκαρπη άτυπη σύνοδο κορυφής, στο Σάλτσμπουργκ, η Ε.Ε. έδωσε χθες σημάδια ότι εξετάζει σοβαρά τις νέες προτάσεις του Λονδίνου σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να αποφευχθούν οι χρονοβόροι έλεγχοι στα ιρλανδικά σύνορα μετά το Brexit.

Το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων αποτελεί τροχοπέδη στις έως σήμερα συζητήσεις για τη συμφωνία στην οποία Βρετανία και Ε.Ε. καλούνται να καταλήξουν προτού η χώρα περάσει την έξοδο της Ένωσης, τον Μάρτιο του 2019.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η συμφωνία πριν από το Brexit κρίνεται τόσο σημαντική είναι διότι χωρίς αυτήν δεν θα υπάρξει η μεταβατική περίοδος των δύο ετών την οποία έχει διαπραγματευτεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προκειμένου το Λονδίνο να έχει το δικαίωμα να ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, μετά την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., στις 29 Μαρτίου 2019.

Σχετικά άρθρα