Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Κάβανο: Η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει υπέρ του

Υπόθεση Κάβανο: Η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει υπέρ του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Τίτλοι τέλους μπαίνουν έως αύριο Σάββατο στο σίριαλ του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με τις πιθανότητες να αυξάνονται για ένα χάπι εντ για τον συντηρητικό δικαστή – και τον Ντόναλντ Τραμπ που στηρίζει από την αρχή την επιλογή του.

Δύο Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι αναμένεται να καθορίσουν το αποτέλεσμα με την ψήφο τους και οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η τελική τους απόφαση θα κριθεί από την έκθεση του FBI σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος του Κάβανο, δήλωσαν ικανοποιημένοι τόσο από την έκταση όσο και από τα ευρήματα της έρευνας.

«Φαίνεται μία πολύ διεξοδική έρευνα», υποστήριξε η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς. Ο γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ από την πλευρά του, ο οποίος είχε ζητήσει την περαιτέρω διεξαγωγή της έρευνας δεν διαπίστωσε «συμπληρωματικές πληροφορίες».

Κανένας από τους δύο ωστόσο δεν έχει πει σαφώς εάν πρόκειται σήμερα Παρασκευή να επιβεβαιώσει τον διορισμό του Καβάνο.

Η έρευνα, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής από τους Δημοκρατικούς, πυροδοτήθηκε μετά την κατάθεση της Κριστίν Φορντ στη Γερουσία, την περασμένη εβδομάδα.

Τόσο η Φορντ όσο και δύο ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον Κάβανο για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των μαθητικών και εφηβικών χρόνων τους.

Ο ίδιος ο Κάβανο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σε μία ωστόσο κατάθεση που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε χθες Πέμπτη ήταν «μάλλον υπερβολική».

Καθώς η πενθήμερη έρευνα του FBI παραδόθηκε χθες τους Γερουσιαστές, οι Δημοκρατικοί άσκησαν δριμεία κριτική, υποστηρίζοντας ότι είναι ανεπαρκής, εξαιτίας των περιορισμών που έθεσε ο Λευκός Οίκος.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν επίσης και από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές, ανάμεσά τους και η ηθοποιός Έιμι Σούμερ συνελήφθησαν χθες στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, κατά την ύστατη έκκλησή τους να απορριφθεί ο διορισμός του εκλεκτού του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σχετικά άρθρα