Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρ ομαδόν από Βρετανία και Ολλανδία εναντίον της Μόσχας – Γιατί την κατηγορούν

Πυρ ομαδόν από Βρετανία και Ολλανδία εναντίον της Μόσχας – Γιατί την κατηγορούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μαρκ Ρούτε, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ολλανδία, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Πράκτορες, Ρωσία, Ρωσική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GRU), Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Χαντ, Χάκερς,

Η Βρετανία και η Ολλανδία κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες Πληροφοριών (GRU) ότι περιφρονούν τους διεθνείς κανόνες που εγγυώνται την παγκόσμια ασφάλεια εξαπολύοντας κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων στην Χάγη.

«Η απόπειρα αυτή διείσδυσης στο σύστημα ασφαλείας ενός διεθνούς οργανισμού που εργάζεται για να απαλλάξει τον κόσμο από τα χημικά όπλα δείχνει ότι η GRU περιφρονεί τις διεθνείς αξίες και τους διεθνείς κανόνες που εγγυώνται την ασφάλεια όλων μας», καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ολλανδίας Τερέζα Μέι και Μαρκ Ρούτε.

Λονδίνο: Σωρεία κυβερνοεπιθέσεων από την GRU

Νωρίτερα, βολές κατά της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας (GRU) εξαπέλυσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ κατηγορώντας την ότι βρίσκεται πίσω από σωρεία κυβερνοεπιθέσεων εναντίον πολιτικών και αθλητικών θεσμών, εταιρειών και μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό το είδος συμπεριφοράς δείχνει την επιθυμία τους να δρουν αψηφώντας το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες με αίσθημα απόλυτης ατιμωρησίας και χωρίς να παίρνουν υπόψη τους τις συνέπειες», είπε ο Χαντ, αναφερόμενος στους κατάσκοπους της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές», συνέχισε ο ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου. «Μαζί με τους συμμάχους μας, θα αποκαλύπτουμε και θα αντιδρούμε στις προσπάθειες της GRU να υπονομεύσει τη διεθνή σταθερότητα», διεμήνυσε ο Χαντ, υποστηρίζοντας ότι το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας (NCSC) θεωρεί ότι είναι «σχεδόν απόλυτα βέβαιο» πως η υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού βρισκόταν πίσω από δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικά άρθρα