Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν επτά Τούρκους στρατιώτες – Τους τίναξαν στον αέρα (φωτο)

Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν επτά Τούρκους στρατιώτες – Τους τίναξαν στον αέρα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπατμάν, Τουρκία,

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη νοτιοανατολική τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία Μπατμάν, τον οποίο πυροδότησαν Κούρδοι αντάρτες, ανέφεραν την Πέμπτη τουρκικές πηγές ασφαλείας.

Γκερίλας (σ.σ. αντάρτες) του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην περιοχή Γκερσούς της επαρχίας, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, ενώ επισημάνθηκε ότι έχει εξαπολυθεί επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το PKK, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις, πραγματοποιεί αντάρτικο από τη δεκαετία του 1980.

Το σημείο όπου χτυπήθηκε η τουρκική φάλαγγα.

Ο μεγάλος κρατήρας στο οδόστρωμα από την ισχυρή έκρηξη.

Ό,τι απέμεινε από το τουρκικό στρατιωτικό όχημα, το οποίο τινάχτηκε στον αέρα και βρέθηκε εκτός δρόμου, στα χωράφια.

Η βία στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία -τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν- έχει κλιμακωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας το 2015.

Επίσης, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως 13 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στις επαρχίες Αβαζίν Μπασιάν και Ζαπ του ιρακινού Κουρδιστάν και στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, ιδιαίτερα στο προπύργιό του στα όρη Καντίλ, όπου η Άγκυρα έχει επίσης απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση.

Αυτοί είναι οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν:

Σχετικά άρθρα