Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Με τη χάρη του Θεού θα νικήσουμε τις κυρώσεις»

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Με τη χάρη του Θεού θα νικήσουμε τις κυρώσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν,

Για δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζει ο λαός του Ιράν εξαιτίας των πιέσεων από την Αμερική, αλλά και των οικονομικών προβλημάτων, έκανε λόγο ο ανώτατος ηγέτης της χώρας αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μέσω ομιλίας του που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση.

Ο Χαμενεΐ απευθυνόταν σε δεκάδες χιλιάδες μέλη της πολιτοφυλακής των Μπασίτζ και υψηλόβαθμων ηγετικών στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης που είχαν συγκεντρωθεί σε στάδιο στην Τεχεράνη.

Η διαφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ μεγάλωσε από τον περασμένο Μάιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέσυρε τις ΗΠΑ από την πολυμερή πυρηνική συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις.

«Η κατάσταση του έθνους, της περιοχής και του κόσμου είναι ευαίσθητη, ιδιαίτερα για μας, τον λαό του Ιράν», σημείωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ευαίσθητη από την άποψη, ότι από τη μία πλευρά έχουμε τις κραυγές των αλαζονικών δυνάμεων και των πολιτικών της ιμπεριαλιστικής Αμερικής και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα του έθνους, με τον κλοιό να σφίγγει στον βιοπορισμό μιας μεγάλης μερίδας των αδύναμων στη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ιρανικό ριάλ έχει χάσει σχεδόν το 75% της αξίας του από την αρχή της χρονιάς, κάτι που δημιουργεί σοβαρά θέματα στην οικονομία της χώρας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι κυρώσεις που θα στοχεύουν στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν θα επιβληθούν εκ νέου στις 4 Νοεμβρίου.

Η Τεχεράνη «πρέπει να δώσει ένα χαστούκι και να νικήσει την Αμερική αψηφώντας τις κυρώσεις», σημείωσε επίσης στην ομιλία του ο Χαμενεΐ, ο οποίος πρόσθεσε:

«Με τη χάρη του Θεού θα νικήσουμε τις κυρώσεις και η ήττα των κυρώσεων είναι ήττα της Αμερικής».

Τέλος, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας είπε καταληκτικά στην ομιλία του:

«Η Αμερική πρέπει να δεχθεί άλλο ένα χαστούκι από τον λαό του Ιράν με την ήττα των κυρώσεων».

Σχετικά άρθρα