Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ στο Ισραήλ για να «διασώσει» την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Η Μέρκελ στο Ισραήλ για να «διασώσει» την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, πριν από το δείπνο που της παρέθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης, μερικές ώρες πριν από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν σήμερα Πέμπτη οι δύο ηγέτες και υπουργοί των κυβερνήσεών τους.

Οι δύο ηγέτες δεν έκαναν καμία δήλωση στον Τύπο.

Στο κοινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συζητηθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη της Μέρκελ, που συνοδεύεται από πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία, καταγράφεται καθώς το Βερολίνο συνεχίζει τις προσπάθειες διάσωσης της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή τον Μάιο και την επανεπιβολή των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων, και παρά τη σφοδρή εναντίωση του Νετανιάχου σε αυτές.

Οι τακτικές διμερείς επαφές αυτού του επιπέδου είχαν ανασταλεί το 2017, εξαιτίας των ενστάσεων της Γερμανίας για τον συνεχιζόμενο εποικισμό στα στη Δυτική Όχθη (Ιουδαία).

Η Μέρκελ και ο Νετανιάχου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σάρα, δείπνησαν στην κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ το βράδυ.

Οι δύο κυβερνήσεις συνεχίζουν να έχουν βαθιές διαφωνίες, ειδικά σε ό,τι αφορά την πολιτική έναντι του Ιράν και των Παλαιστινίων.

Σχετικά άρθρα