Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε στη Συρία και δεύτερος γιος του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι – Του έχουν απομείνει τρεις

Σκοτώθηκε στη Συρία και δεύτερος γιος του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι – Του έχουν απομείνει τρεις

Σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ο νεώτερος γιος του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε Ιρακινός αξιωματικός την Κυριακή σε τοπικά ΜΜΕ. Ο γιος του «χαλίφη» σκοτώθηκε σε χωριό της Συρίας.

«Λάβαμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι ο νεώτερος γιος του αρχηγού του ISIS Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε η Ρωσία σε τρομοκρατική κρυψώνα σε ένα συριακό χωριό πριν δύο ημέρες», δήλωσε την περασμένη Κυριακή ο Τζαμπάρ Αλ Μαμορί, διοικητής των παραστρατιωτικών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα Baghdad Today.

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό ότι ένας ακόμα γιος του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε μάχη σε σταθμό ηλεκτροδότησης στην επαρχία της Χάμα στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχει τέσσερις γιους από μία σύζυγο και έναν ακόμα από άλλη σύζυγο, σύνολο είχε πέντε γιους. Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, του έχουν απομείνει τρεις γιοι.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, πολλές φορές έχουν μεταδοθεί ειδήσεις ότι τραυματίστηκε ή ακόμα και ότι σκοτώθηκε.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει τραυματιστεί κάποιες φορές. Τον ίδιο τελευταία φορά τον ακούσαμε πριν ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν παρότρυνε τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε χώρες της Δύσης και να συνεχίσουν τον πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο Αλ Μπαγκντάντι έγινε αρχηγός της ιρακινής Αλ Κάιντα το 2010. Το 2011 οι ΗΠΑ τον χαρακτήρισαν τρομοκράτη και τον έχουν επικηρύξει για 25 εκ. δολάρια.

Το Ισλαμικό Κράτος προέκυψε από συνένωση της Αλ Κάιντα του Ιράκ με στελέχη του αραβοσοσιαλιστικού καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Σχετικά άρθρα