Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν 47 τζιχαντιστές σε περιοχές γύρω από τη Μοσούλη – Αρκετοί ήταν μέλη της «Χισμπά»

Συνελήφθησαν 47 τζιχαντιστές σε περιοχές γύρω από τη Μοσούλη – Αρκετοί ήταν μέλη της «Χισμπά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές Αρχές εξάρθρωσαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αποτελούμενο από 13 μέλη, δυτικά της πόλης Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σε ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ την Τετάρτη, αναφέρεται ότι «άνδρες της Αστυνομίας της Νινευή κατάφεραν να συλλάβουν έναν τρομοκρατικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους, αποτελούμενο από δεκατρείς ενόπλους».

Οι συλληφθέντες, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «καταζητούνταν από τη Δικαιοσύνη. Ορισμένοι από αυτούς ήταν μέλη της ασφάλειας και του τμήματος της «Χισμπά» (μετ.: Επαγρύπνησης) της οργάνωσης, όταν το Ισλαμικό Κράτος είχε τον έλεγχο της Μοσούλης».

Υπηρετούσαν δηλαδή το ισλαμικό τρομοκρατικό καθεστώς ως τζιχαντιστές ασφαλίτες.

Συνελήφθησαν στην περιοχή Αλ Ιντισάρ, δυτικά της Μοσούλης.

Την Τρίτη συνελήφθησαν επτά τζιχαντιστές στα ανατολικά της Μοσούλης, με τον ένα να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, όπως τη συμμετοχή σε δολοφονίες Ιρακινών ενστόλων.

Άλλοι 27 τζιχαντιστές συνελήφθησαν σε επιχείριση στην περιοχή Χαμάμ Αλ Αλί, νότια της Μοσούλης, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νινευή.

Πέρσι τον Δεκέμβριο ο Ιρακινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη στρατιωτική νίκη του Ιράκ επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές παραμένουν ενεργοί διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο στην ύπαιθρο, ή τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια ιρακινή οργάνωση. Δημιουργήθηκε από μέλη της Αλ Κάιντα του Ιράκ και αραβοσοσιαλιστές στελέχη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Σχετικά άρθρα