Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζεφ Μπέζος νίκησε τον Γκέιτς και έγινε ο πιο πλούσιος Αμερικάνος – Πόση η περιουσία του

Ο Τζεφ Μπέζος νίκησε τον Γκέιτς και έγινε ο πιο πλούσιος Αμερικάνος – Πόση η περιουσία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Forbes, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπιλ Γκέιτς, Πλούσιοι και Διάσημοι, Τζεφ Μπέζος,

Για πρώτη φορά από το 1996 στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικάνους φιγουράρει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό του Μπιλ Γκέιτς .

Το εντυπωσιακό σερί 24 ετών του ιδρυτή της Microsoft έσπασε ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου διπλασιάστηκε σε ένα χρόνο.

Οι μεγιστάνες του τεχνολογικού κλάδου είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς. Στην πλευρά των χαμένων, ηχηρά ονόματα, όπως αυτό του Τζορτζ Σόρος, αλλά και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, για να ενταχθεί κάποιος φέτος στη λίστα έπρεπε να έχει περιουσία τουλάχιστον 2,1 δισ. δολαρίων.

Το ποσό είναι αυξημένο κατά 100 εκατ. δολ. σε σχέση με πέρυσι και το υψηλότερο όλων των εποχών. Η συνολική περιουσία των 400 Αμερικανών Κροίσων αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2017 στα επίπεδα ρεκόρ των 2,9 τρισ. δολαρίων. Η μέση περιουσία ανέρχεται στα 7,2 δισ. δολ. από 6,7 δισ. πέρυσι.

Ο Μπέζος κατακτά την πρωτιά με περιουσία 160 δισ. δολαρίων. Γίνεται έτσι ο πρώτος που εμφανίζει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ. δολάρια, αλλά το θεαματικό ράλι της Amazon στο χρηματιστήριο ήταν αρκετό για να την απογειώσει.

Είναι το μεγαλύτερο άλμα (σε απόλυτους όρους), που έχει καταγράψει ποτέ το Forbes. O Γκέιτς μένει στη δεύτερη θέση, με περιουσία 63 δισ. χαμηλότερη από εκείνη του Μπέζος. Μοιράζεται τη θέση με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook (4ος) και ο Λάρι Έλισον της Oracle (5ος). Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν κατακτούν την 6η και 9η θέση αντίστοιχα.

Σε όρους ποσοστιαίας μεταβολής τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του είδε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της εταιρείας πληρωμών Square, Τζακ Ντόρσι. Αυξήθηκε 186% στα 6,3 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα ο Τζορτζ Σόρος είχε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια. Η πτώση ωστόσο δεν΄εχει να κάνει με εσφαλμένες επενδυτικές επιλογές, αλλά με την απόφασή του να μεταφέρει 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations.

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ κατρακύλησε 11 σκαλοπιάτα στην κατάταξη, στην 259η θέση, αν και με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

Σχετικά άρθρα