Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Σκοτώσαμε 40 «ηγετικά στελέχη» του Ισλαμικού Κράτους με τους πυραύλους μας στη Συρία

Ιράν: Σκοτώσαμε 40 «ηγετικά στελέχη» του Ισλαμικού Κράτους με τους πυραύλους μας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπουκαμάλ, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Επανάστασης,

Σαράντα «κορυφαία ηγετικά στελέχη» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν με βαλλιστικούς πυραύλους και άλλα όπλα τη Δευτέρα στο έδαφος της Συρίας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, εκτοξεύθηκαν έξι πύραυλοι στις περιοχές Αλ Μπουκαμάλ και Χατζίν, στην ανατολική Συρία.

Η επιχείρηση διεξήχθη σε αντίποινα για μια επίθεση στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ του Ιράν την 22α Σεπτεμβρίου η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και άμαχοι.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι τις πληροφορίες που απαιτούνταν για την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης συνέλεξε η επίλεκτη δύναμη Αλ Κουντς. Η τελευταία είναι επιφορτισμένη να επιβλέπει τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό.

Δύο οργανώσεις, το Ισλαμικό Κράτος και η Εθνική Αντίσταση της Αχβάζ, μια αυτονομιστική αραβική ομάδα η οποία δρα στο Ιράν, διεκδίκησαν χωριστά την ευθύνη για την επίθεση του Σεπτεμβρίου. Καμιά από τις δύο δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη για αυτό.

Η στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία. Η Τεχεράνη απορρίπτει ασυζητητί την απαίτηση των ΗΠΑ να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία.

Σχετικά άρθρα