Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με βέτο στον ΟΗΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών απειλεί η Ρωσία

Με βέτο στον ΟΗΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών απειλεί η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Σκόπια, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην οποία υπαινίσσεται πως έχει το δικαίωμα βέτο, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το ρώσικο υπουργείο, στην παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου, αναφέρεται πως «τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα εξεταστούν από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Είναι σαφές ότι η Ρωσία, είναι κάθετα αντίθετη με την ευόδωση της σχετικής συμφωνίας, που θα σημάνει την είσοδο της πΓΔΜ σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, εξέλιξη την οποία στη Μόσχα αντιλαμβάνονται ως εξάπλωση της επιρροής των Δυτικών, στα Βαλκάνια.

Το ρωσικό υπουργείο, επαναλαμβάνει στην παρέμβασή του αυτή τις πάγιες αντιρρήσεις του για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ χαρακτηρίζει άκυρο το δημοψήφισμα της Κυριακής εξαιτίας της πολύ χαμηλής συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα