Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγχαρητήρια από Τραμπ και Μακρόν στον Αναστασιάδη για την επέτειο εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια από Τραμπ και Μακρόν στον Αναστασιάδη για την επέτειο εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Σι Τζινπίνγκ,

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έστειλαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γαλλίας με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου 2018, 58ης επετείου από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών – Κυπριακής Δημοκρατίας είναι “πιο ισχυρή από ποτέ και προσβλέπουμε στη διατήρησή της, στη βάση των κοινών μας αξιών και συμφερόντων”», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας.

Αναφέρει, ακόμη, ότι η συνεχής ενίσχυση των διμερών σχέσεων θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, διαβεβαιώνοντας ότι θα ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και της ενέργειας.

Για το Κυπριακό, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι η χώρα του «παραμένει σταθερός υποστηρικτής στις προσπάθειες για επανένωση του νησιού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, κάτι το οποίο, εάν επιτευχθεί, θα φέρει ειρήνη και ευημερία σε όλους τους Κυπρίους».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο μήνυμά του επαναβεβαιώνει ότι η Ρωσία είναι ο συνεπής υποστηρικτής της επίτευξης δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, προς το συμφέρον ολόκληρου του πληθυσμού στο νησί.

Αυτό, υπογραμμίζει, «θα συμβάλει πλήρως στους σκοπούς της ενίσχυσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Επίσης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι δύο χώρες, με τις κοινές προσπάθειές τους θα διασφαλίσουν την περαιτέρω ενίσχυση της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν, επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Στο μήνυμά του, ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζει ότι η μακρά και πλούσια συνεργασία των δύο χωρών «θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια αυτού του έτους σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος ως μέρος της στρατηγικής ατζέντας που ενώνει τη Γαλλία και την Κυπριακή Δημοκρατία».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η Γαλλία στηρίζει την εξεύρεση δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, «που θα συνάδει με τις συμφωνηθείσες αρχές των Ηνωμένων Εθνών και θα είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Κίνας υπογραμμίζει ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη των κινεζοκυπριακών σχέσεων.

Σχετικά άρθρα