Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

80.000 άνθρωποι στα Σκόπια ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα – Τέτοια φτώχεια μόνο στη Λιβύη

80.000 άνθρωποι στα Σκόπια ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα – Τέτοια φτώχεια μόνο στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Λιβύη, Όριο Φτώχειας, Σκόπια,

Η ΠΓΔΜ στα βόρεια και η Λιβύη στα νότια αποτελούν τις φτωχότερες χώρες της Μεσογείου, στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή με συνέργειες για επενδύσεις. Στη διαπίστωση αυτή προέβη ο Κρίστοφερ Χάμελ, επιτελικό στέλεχος του World Data Lab. Βεβαίως τα Σκόπια δεν θεωρούνται «μεσογειακή χώρα», αφού δεν βρέχονται από θάλασσα, παρά μόνο ως γεωγραφική προέκταση της Ελλάδας.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Χάμελ τόνισε ότι στην ΠΓΔΜ 80.000 άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Την ίδια πραγματικότητα αντιμετωπίζουν 850.000 άνθρωποι στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χάμελ, μεγάλη πρόκληση για τη διαχείριση της φτώχειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη συνιστούν και το σύνολο των 600.000 πολιτών σε βαλκανικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία, οι οποίοι ζουν με λιγότερα από 10 δολάρια την ημέρα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, o κ. Χάμελ εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπό την έννοια ότι «τα επόμενα 10 χρόνια περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πιο πλούσιοι»: το 65-70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα υπάγεται στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Σχετικά άρθρα