Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στη Βαρκελώνη στην επέτειο ενός έτους από το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Επεισόδια στη Βαρκελώνη στην επέτειο ενός έτους από το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Καταλονία,

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συνέβησαν στην επέτειο για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας στην Καταλονία.

Περί τους 1.800 διαδηλωτές πλημμύρισαν για μία ακόμη φορά τους δρόμους της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Vanguardia», η οποία επικαλείται εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες συμπλοκής των αστυνομικών δυνάμεων με νεαρούς που προσπάθησαν να ορμήσουν στο κοινοβούλιο.

Οι ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Μαδρίτη διαδήλωσαν –και διαδηλώνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου– σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πορεία της Καταλονίας έναν χρόνο μετά το αιματηρό δημοψήφισμα.

Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ προσπαθεί να προσεγγίσει τους εξαγριωμένους Καταλανούς – ειδικά μετά τα βίαια επεισόδια πέρσι.

Μία πρώτη προσπάθεια διαλόγου επιχειρείται επίσης με τον νέο πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης, τον Κιμ Τόρα.

Το μεγαλύτερο ωστόσο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις είναι η κράτηση των εννέα Καταλανών ηγετών οι οποίοι πρόκειται να δικαστούν στις αρχές του επόμενου έτους για τον ρόλο τους στη διαδικασία της απόσχισης.

Τη Δευτέρα, με την αφορμή της επετείου, υποστηρικτές του αποσχιστικού κινήματος έκλεισαν από νωρίς δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές ενώ καλούσαν σε διαδηλώσεις με το σύνθημα «δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε».

Σχετικά άρθρα