Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η συριακή Αλ Κάιντα προκαλεί τον Πούτιν διοργανώνοντας παρέλαση στη βορειοδυτική Συρία

Η συριακή Αλ Κάιντα προκαλεί τον Πούτιν διοργανώνοντας παρέλαση στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η συριακή Αλ Κάιντα, η οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα) πραγματοποίησε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στα εδάφη που κατέχει στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία. Η τζιχαντιστική παρέλαση ήθελε να στείλει μήνυμα τόσο στη Ρωσία όσο και στην Τουρκία ότι η συριακή Αλ Κάιντα δεν πρόκειται να υπακούσει στη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης περιμετρικά των εδαφών που κατέχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα παρέλασε πάνω σε τανκς, ημιφορτηγά και μοτοσικλέτες στον δρόμο Χαριτάν – Καφρ Χαμρά κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας.

Την περασμένη Παρασκευή οι τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες και με πυρά πυροβολικού από την περιοχή Ρασιντέεν προς την πόλη του Χαλεπιού.

Παράλληλα, μεταδίδεται ότι έχουν ξεσπάσει σποραδικές συγκρούσεις στην επαρχία της Ιντλίμπ μεταξύ ανδρών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (NLF), ισλαμικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από την Τουρκία, με τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Ταχρίρ Αλ Σαμ. Όπως λέγεται, η μία πλευρά επιτίθεται σε σημεία ελέγχου της άλλης.

Η συριακή Αλ Κάιντα διαθέτει χιλιάδες καλά εκπαιδευμένους άνδρες στη βορειοδυτική Συρία. Η συνολική τους δύναμη αντιστοιχεί σε δύο με τρεις μεραρχίες.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα