Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συριακής κυβέρνησης και Κούρδων

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συριακής κυβέρνησης και Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Τζιχαντιστές,

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, δηλαδή της τοπικής δημοκρατικής αυτοδιοίκησης που έχουν συστήσει οι Κούρδοι και οι δημοκρατικοί Άραβες και Ασσύριοι σύμμαχοί τους στη βορειοανατολική Συρία, που ελέγχει το 1/3 της συριακής επικράτειας.

Οι συναντήσεις των αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα τόσο στη Δαμασκό όσο και στην πόλη Καμισλί, που εδρεύει το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Αμτζάντ Οθμάν, εκπρόσωπο του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, οι διαπραγματεύσεις με τη Δαμασκό δεν σταμάτησαν εξαιτίας πίεσης των ΗΠΑ αλλά εξαιτίας του «περιορισμένου δρόμου» που άφηνε η συριακή κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ένα σημαντικό εταίρο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και ο ρόλος τους θα είναι σημαντικός στο μέλλον στην όποια πολιτική λύση, όπως έγραψε στο Twitter.

«Το να μεταβούμε στη Δαμασκό ήταν ανεξάρτητη απόφασή μας και συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί στη συνέχιση του διαλόγου με τη Δαμασκό», πρόσθεσε.

Όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης των «επιρροών» στη Συρία, η κυβέρνηση υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Ρωσία και το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο από τις ΗΠΑ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο προτείνει η Συρία να γίνει μια ομοσπονδιακή δημοκρατία, θέση που δεν αποδέχεται η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ γιατί τη θεωρεί αρχή του διαμελισμού της χώρας.

Σχετικά άρθρα