Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός προγράμματος συνάντηση Τζον Μπόλτον και Γενς Σπαν με θέμα τον κίνδυνο της «βιοτρομοκρατίας»

Εκτός προγράμματος συνάντηση Τζον Μπόλτον και Γενς Σπαν με θέμα τον κίνδυνο της «βιοτρομοκρατίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιοτρομοκρατία, Γενς Σπαν, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τζον Μπόλτον,

Mία απρογραμμάτιστη, ημίωρη συζήτηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, με αντικείμενο τα βιολογικά όπλα και την τρομοκρατία, είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σπαν, ο οποίος έχει επικρίνει σε αρκετές περιπτώσεις την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, διατηρεί επαφές με μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Μολαταύτα, η συνάντησή του με τον Μπόλτον δεν ήταν προγραμματισμένη κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με αξιωματούχους του τομέα της υγείας.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά σε αυτά τα πεδία, ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε ταχύτερα σε καταστάσεις κρίσης», δήλωσε ο Σπαν στο DPA.

Τον Ιούνιο, ένας Τυνήσιος συνελήφθη στην Κολονία, στη δυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με εισαγγελείς, σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση με ρικίνη.

Ο ύποπτος φέρεται να είχε έλθει σε επαφή με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να ζήτησε συμβουλές για τον σχεδιασμό της επίθεσης, που απετράπη.

Για τον Σπαν, οι απειλές αυτού του είδους καταδεικνύουν ότι η ανάγκη προετοιμασίας για την αντιμετώπιση επιθέσεων με βιολογικά όπλα δεν είναι κάτι απλά θεωρητικό.

«Η βιοτρομοκρατία είναι η ατομική βόμβα του φτωχού.

»Με λίγη δουλειά, μπορείς να κάνεις κάτι φρικιαστικό.

»Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε στενά με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας σε αυτό το πεδίο», πρόσθεσε ο Γενς Σπαν, σημειώνοντας ότι η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από τις ΗΠΑ σε αυτό το ζήτημα.

Σχετικά άρθρα