Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλές Ερντογάν: Σε Αιγαίο και Κύπρο δεν μπορεί να γίνει βήμα χωρίς την Τουρκία

Απειλές Ερντογάν: Σε Αιγαίο και Κύπρο δεν μπορεί να γίνει βήμα χωρίς την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νησιά Αιγαίου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σε νέους λεονταρισμούς επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου. Διεμήνυσε πως κάθε βήμα στο Αιγαίο αλλά και στη Κύπρο θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Αυτοί που προσπαθούν να μας αγνοήσουν σε αυτή την περιοχή πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω από όλα θέτουν σε κίνδυνο την δική τους ύπαρξη.

»Όπως σε κάθε ζήτημα και στο Αιγαίο έτσι και στη Κύπρο η προτίμηση μας είναι το «καζαν – καζαν»( win-win).

»Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον ως προκάλυμμα για να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Σημείωσε πως «οι ΗΠΑ έχουν πάρει λάθος δρόμος καθώς αντί να συζητούν απειλούν και εκβιάζουν, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοπιστία τους παγκοσμίως».

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις εναντίον του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιούλ και του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου για την υπόθεση Μπράνσον, ενώ παράλληλα διπλασίασαν τους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου στην Τουρκία, μέχρι 50 και 20% αντίστοιχα.

Ωστόσο ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα ξεπεράσει σύντομα την οικονομική τρικυμία και πως οι δεσμοί με τις ΗΠΑ «ενδέχεται να βελτιωθούν».

Σχετικά άρθρα