Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Κάβανο: O Τραμπ αρνείται ότι έχει θέσει «όρια» στην έρευνα του FBI

Υπόθεση Κάβανο: O Τραμπ αρνείται ότι έχει θέσει «όρια» στην έρευνα του FBI
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Δικαιοσύνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Πεπεισμένος ότι το πόρισμα της έρευνας του FBI θα έχει θετικά αποτελέσματα για τον Μπρετ Κάβανο, τον άνθρωπο που έχει ο ίδιος επιλέξει για το Ανώτατο Δικαστήριο, εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η αισιοδοξία του ωστόσο, καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί, πηγάζει από το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος έχει θέσει όρια στην έρευνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στο FBI να αρχίσει έρευνα έπειτα από αίτημα της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας στην οποία εμφανίστηκε την Πέμπτη η Κριστίν Φορντ, η καθηγήτρια Ψυχολογίας που κατηγορεί τον συντηρητικό δικαστή για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν αμφότεροι μαθητές Λυκείου.

Αφότου η Φορντ έκανε την αρχή, δύο ακόμη γυναίκες βγήκαν δημοσίως για να καταγγείλουν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον τους από τον νεαρό τότε Κάβανο. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η Γερουσία ωστόσο ζήτησε περαιτέρω έρευνα επί του θέματος, η οποία αναμένεται να καθυστερήσει την οριστική ψηφοφορία.

Αρκετά δημοσιεύματα ωστόσο το Σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι το εύρος της έρευνας έχει περιοριστεί με εντολή του Λευκού Οίκου, αφήνοντας εκτός μία γυναίκα, την Τζούλι Σουέτνικ, η οποία δεν θα καταθέσει στο FBI.

Ο Τραμπ επιμένει ότι δεν έχει θέσει κανέναν απολύτως περιορισμό στο FBI, υποστηρίζοντας ότι επιθυμία του είναι η υπηρεσία «να ελέγξει όποιον θεωρεί ότι πρέπει» σχετικά με τον εκλεκτό του για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σχετικά άρθρα