Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδική απόδραση κρατούμενων από φυλακή μισθοφόρων των Τούρκων στη βόρεια Συρία

Ομαδική απόδραση κρατούμενων από φυλακή μισθοφόρων των Τούρκων στη βόρεια Συρία

Δεκάδες κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία, βορειοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού. Ήταν κρατούμενοι του ισλαμικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που τελεί υπό τουρκική διοίκηση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι κρατούμενοι απέδρασαν το βράδυ αφού πρώτα κατάφεραν να ανοίξουν τα κελιά τους.

Η Αστυνομία που έχει συσταθεί στην Αλ Μπαμπ, από άνδρες που εκπαιδεύτηκαν και μισθοδοτούνται από την Τουρκία, η αυτοαποκαλούμενη «Ελεύθερη Αστυνομία», κατάφερε να πιάσει οχτώ από τους δραπέτες, οι υπόλοιποι όμως φαίνεται πως κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραπετών, ούτε για ποιους λόγους κρατούνταν ή εάν σχετίζονταν με αντίπαλες οργανώσεις στη Συρία.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε φρουρούς της «Ελεύθερης Αστυνομίας» στην Αλ Μπαμπ. Όπως βλέπετε η πινακίδα του κτιρίου που φρουρούνε είναι γραμμένη στα τουρκικά και με μικρά γράμματα αραβικά από κάτω.

Αριστερά της πινακίδας στη φωτογραφία διακρίνονται μια τουρκική και μια «ελευθεροσυριακή» σημαία. Στην «Ελεύθερη Αστυνομία» υπηρετούν και γυναίκες ισλαμίστριες.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα