Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Δεν θέλουμε σύγκρουση με την Ευρώπη – Είμαστε αξιόπιστοι

Ντι Μάιο: Δεν θέλουμε σύγκρουση με την Ευρώπη – Είμαστε αξιόπιστοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο,

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού και στην στάση της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε πριν από λίγο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Δεν έχουμε την πρόθεση να πάμε σε σύγκρουση. Τώρα ξεκινά ο διάλογος με την Ευρώπη και με τους πρωταγωνιστές του ιδιωτικού τομέα.

»Δεν ανησυχώ για την αντίδραση των αγορών, μείναμε κάτω από τα 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, και αποδείξαμε ότι είμαστε αξιόπιστοι», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Oι αγορές θα συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα. Τα μέτρα αυτά είναι ένα βήμα προς τον πολιτισμό», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Κρίση στις σχέσεις ΕΕ – Ιταλίας πυροδοτεί ο προϋπολογισμός του 2019 που συνέταξε η ιταλική κυβέρνηση.

Δίνοντας έμφαση στην κοινωνική πολιτική, όπως εξάλλου είχαν δεσμευτεί προεκλογικά και τα δύο κόμματα, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, για τα επόμενα τρία χρόνια, αρκετά υψηλότερο από το 1,6% που είχε προτείνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών σε μία προσπάθεια να πείσει Ευρωπαίους και αγορές ότι η Ιταλία στοχεύει σε σταδιακή μείωση του χρέους της.

Αποτέλεσμα είναι το ιταλικό χρηματιστήριο να κλυδωνίζεται σήμερα από τις ρευστοποιήσεις και το 10ετές ομόλογο να καταγράφει σημαντική άνοδο.

Ενδεικτικό είναι ότι η απόδοση του 5ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύεται κατά 0,43% στο 2,33% και του 10ετούς κατά 0,35% και φθάνει στο 3,25%.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα που αγγίζουν από τις 29 Μαΐου.

Όσον αφορά, δε, το χρηματιστήριο του Μιλάνου, χάνει περίπου 3% με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται στον τραπεζικό κλάδο.

Σχετικά άρθρα