Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί «βλέπουν» και τρίτο ύποπτο στην υπόθεση Σκριπάλ

Οι Βρετανοί «βλέπουν» και τρίτο ύποπτο στην υπόθεση Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Τζέρεμι Χαντ,

Στα χνάρια ενός τρίτου Ρώσου πράκτορα, ο οποίος εκτιμάται ότι είχε αναλάβει «αναγνωριστική» αποστολή πριν από τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ με Ναβιτσόκ, βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας.

Ο τρίτος πράκτορας των ρωσικών μυστικών στρατιωτικών υπηρεσιών (GRU), αναφέρει η «Telegraph», πιστεύεται ότι επισκέφθηκε πρώτος το Σάλσμπουρι για να εκτιμήσει την κατάσταση και να βοηθήσει στην οργάνωση του σχεδίου τροφοδοτώντας με πληροφορίες τους συναδέλφους του.

Η πληροφορία για τον τρίτο Ρώσο πράκτορα στην υπόθεση έρχεται στο φως ενόσω αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του Ρουσλάν Μποσίροφ (φωτο), τους ενός εκ των δύο υπόπτων που δημοσιοποίησε το Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο συνταγματάρχης Ανατόλι Τσεπίγκα, όπως είναι το κανονικό του όνομα, όχι μόνο δεν ήταν τουρίστας στο Σάλσμπουρι τον περασμένο Μάρτιο – κατά τους δικούς του ισχυρισμούς, αλλά και του Ρώσου προέδρου – αλλά πήγε ως πράκτορας και μάλιστα τιμημένος από τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τον τίτλο του «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, οι Ρώσοι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σερκέι Σκριπάλ, επειδή αισθάνονταν ότι «ξέφυγαν» με τη δηλητηρίαση του Αλεξάντρ Λιτβινέκνκο, στο Λονδίνο, το 2005.

«Γι’ αυτόν τον λόγο, η αντίδραση της Τερέζα Μέι ήταν πολύ διαφορετική αυτή τη φορά», δήλωσε ο Χαντ στο Sky News. Το Κρεμλίνο, πρόσθεσε, δεν περίμενε ότι 28 χώρες σε όλο τον κόσμο θα απομάκρυναν 150 Ρώσους διπλωμάτες.

Σχετικά άρθρα