Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνεργος αποφασίζει να γίνει οδηγός λεωφορείου μετά από… συμβουλή του Μακρόν

Άνεργος αποφασίζει να γίνει οδηγός λεωφορείου μετά από… συμβουλή του Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Ως οδηγός λεωφορείου – και όχι ως κηπουρός – βρήκε τελικά δουλειά ο νεαρός άνεργος Γάλλος, τον οποίο είχε συμβουλέψει ο Εμανουέλ Μακρόν ότι το μόνο που χρειάζεται για να εργαστεί είναι να πάει και να το ζητήσει.

Ο Ζονατάν Ζαχάν δεν πήγε τελικά να ζητήσει δουλειά, αλλά μια υπηρεσία προσωρινής απασχόλησης όταν ήρθε σε επαφή μαζί του, προτείνοντάς του να γίνει οδηγός λεωφορείου. Ο 25χρονος, ο οποίος έχει σπουδάσει φυτοκομία και έψαχνε μήνες για δουλειά στον τομέα της κηπουρικής, δέχτηκε.

«Είμαι χαρούμενος γιατί θα δουλέψω πάνω σε κάτι που αγαπώ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, το οποίο μετέδωσε ότι ο νεαρός απέρριψε προηγουμένως 20 προτάσεις.

Η δημοσιότητα που έλαβε η κουβέντα που είχε με τον Μακρόν στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ήταν ανοιχτό στο κοινό το Μέγαρο των Ηλυσίων, έκανε θαύματα για τον νεαρό άνεργο.

Απεναντίας, έβλαψε αρκετά τον Γάλλο πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει κάτω του 30%, στο χειρότερο ποσοστό που έχει λάβει μετά την εκλογή του.

Το βίντεο εκείνης της συνομιλίας προκάλεσε φρενήρεις αντιδράσεις με την πλειονότητα των πολιτών να επικρίνουν την ωμή συμβουλή που έδωσε ο πρόεδρος στον νεαρό, όπως και για το αν έκανε σωστά που επισήμανε ότι είναι ασύμβατο το ποσοστό 9% της ανεργίας με τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

«Αν είσαι πρόθυμος και ενδιαφέρεσαι, στον ξενοδοχειακό τομέα, τα καφέ, τα εστιατόρια, ακόμη και στην οικοδομή – δεν έχω πάει πουθενά που να μην μου έχουν πει ότι ψάχνουν να προσλάβουν κάποιον», είπε ο Μακρόν στον νεαρό Γάλλο για να προσθέσει με νόημα ότι αν διασχίσει τον δρόμο μπορεί πολύ άνετα να του βρει μία θέση εργασίας.

Αν και κεντρικός παίκτης στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, ο Μακρόν δίνει μία ξεχωριστεί μάχη για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του γαλλικού λαού.

Μία σειρά από δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται σε καθοδική τροχιά.

Σχετικά άρθρα