Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λένε για τα «μυστικά παράσημα» που έδωσε ο Πούτιν σε Ρώσο πράκτορα

Τι λένε για τα «μυστικά παράσημα» που έδωσε ο Πούτιν σε Ρώσο πράκτορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μαρία Ζαχάροβα, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Όχι απλώς πράκτορας, αλλά και «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είναι ο Ρουσλάν Μποσίροφ, ο ένας εκ των δύο ανδρών που κατηγορείται από τη Βρετανία για την επίθεση με Ναβιτσόκ στους Σκριπάλ.

Σύμφωνα με αναφορά στα μέσα ενημέρωσης μάλιστα, ο Ρώσος άνδρας τιμήθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Έπειτα από το νέο κύμα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η αποκάλυψη από τις βρετανικές Αρχές των ταυτοτήτων των δύο Ρώσων υπόπτων, ο Πούτιν προσπάθησε να πείσει ότι ο Μποσίροφ είναι απλός πολίτης και όχι πράκτορας.

Ο ίδιος ο Μποσίροφ εμφανίστηκε αργότερα στην κρατική τηλεόραση για να υποστηρίξει ότι είχε επισκεφτεί το Σάλσμπουρι ως τουρίστας.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αστυνομικές Αρχές, οι δύο άνδρες μετέβησαν πέρυσι τον Μάρτιο στο Σάλσμπουρι, προκειμένου να δηλητηριάσουν με τη νευροπαραλυτική ουσία Ναβιτσόκ τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ωστόσο του Ρώσου προέδρου για το αντίθετο, δημοσίευμα της ιστοσελίδας Bellingcat αναφέρει ότι ο Μποσίροφ είναι αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και πρόκειται συγκεκριμένα για τον συνταγματάρχη Ανατόλι Τσεπίγκα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 39χρονος έχει υπηρετήσει στην Τσετσενία και την Ουκρανία και για τις υπηρεσίες του τιμήθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο σε μία τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα το 2014.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απορρίπτει τις πληροφορίες τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Σχετικά άρθρα