Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κρατά γερά στο ηφαίστειο Αλ Σάφα – Συνεχίζεται η πολιορκία του (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος κρατά γερά στο ηφαίστειο Αλ Σάφα – Συνεχίζεται η πολιορκία του (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα), Συρία, Τζιχαντιστές,

Πηγές προσκείμενες στον συριακό στρατό μετέδωσαν ότι 288 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχουν σκοτωθεί στις μάχες με τους κυβερνητικούς που μαίνονται εδώ και 62 ημέρες στη νότια Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει «ταμπουρωθεί» στο ανενεργό ηφαίστειο Αλ Σάφα στη νότια επαρχία της Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα).

Ολόγυρα η εξτρεμιστική οργάνωση είναι περικυκλωμένη από τους κυβερνητικούς, τακτικούς και παραστρατιωτικούς, που βομβαρδίζουν με πυροβολικό και αεροπορία και διαρκώς προωθούνται αν και με αργούς ρυθμούς.

Ο αριθμός των απωλειών αυτών είναι συγκριτικά λίγος με τη συνολική δύναμη των πολιορκημένων τζιχαντιστών, που υπολογίζονται μεταξύ 1.000 και 1.200, με μια πιθανότητα να είναι και περισσότεροι.

Επίσης δεν είναι γνωστός ο αριθμός των τραυματιών, που προσμετρώνται στις απώλειες αφού συνήθως δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν.

Από την πλευρά του το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 36 ώρες σκότωσε και τραυμάτισε 40 κυβερνητικούς. Στα θύματα συμπεριλαμβάνεται και ο αντισυνταγματάρχης Ουαλίντ Κουρντί.

Οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές πρόσθεσαν ότι πήραν λάφυρα και αρκετά από τα όπλα των Σύρων στρατιωτών.

Στη φωτογραφία ο αντισυνταγματάρχης Ουαλίντ Κουρντί που σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν διοικητής πολιτοφυλακής Παλαιστινίων που ζουν στη Συρία και μάχονται στο πλευρό της κυβέρνησης. Όπως πληροφορούμαστε από μιντιακούς ακτιβιστές, ο Κουρντί σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ο ίδιος τους άνδρες του στη μάχη

Δείτε βίντεο, τραβηγμένο από την πλευρά των κυβερνητικών, με τις μάχες στο ηφαιστειογενές τερέν:

Στον χάρτη που ακολουθεί, με μαύρο χρώμα, ο θύλακας του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το ηφαίστειο Αλ Σάφα:

Σχετικά άρθρα