Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ αμφιταλαντεύεται για τον διορισμό του Κάβανο – Τι περιμένει για να πάρει αποφάσεις

Ο Τραμπ αμφιταλαντεύεται για τον διορισμό του Κάβανο – Τι περιμένει για να πάρει αποφάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαστικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σεξουαλική Παρενόχληση,

«Δεν έχω όλες τις απαντήσεις και δεν θυμάμαι όσα θα ήθελα. Οι λεπτομέρειες όμως εκείνης της νύχτας, που με φέρνουν εδώ σήμερα, είναι αυτές που δεν θα ξεχάσω ποτέ». Σε αυτή τη γραμμή θα κινηθεί ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας η Κριστίν Φορντ, η κατήγορος του Μπρετ Κάβανο, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής της που δημοσιεύτηκαν σήμερα Πέμπτη.

Ανάλογα με το πόσο πειστική θα είναι, σχετικά με όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν πριν από 36 χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει εάν θα συνεχίζει να υποστηρίζει τον εκλεκτό του για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο διορισμός του Κάβανο κρέμεται πλέον από μία λεπτή κλωστή. Τόσο εκείνος όσο και η Φορντ πρόκειται να καταθέσουν εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση που φέρεται να επιχείρησε ο συντηρητικός δικαστής εναντίον της Φορντ όταν ήταν μαθητές λυκείου.

Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μείνει πιστός στον διορισμό του Κάβανο. Ακόμη και όταν μία δεύτερη και στη συνέχεια μία τρίτη γυναίκα βγήκαν δημοσίως να δηλώσουν ότι στα ξέγνοιαστα νεανικά χρόνια ο φοιτητής Κάβανο τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, ο Τραμπ επέμεινε ότι είναι δουλειά των Δημοκρατικών – χωρίς ωστόσο να απορρίψει ως ψευδείς τις μαρτυρίες των γυναικών.

Χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε και αυτός με τη σειρά του μία δόση αβεβαιότητας στον διορισμό του δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, θα δω τι θα ειπωθεί» στην ακρόαση, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα