Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Δεν αποχώρησε ο Ερντογάν την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ, απλά πήγε σε άλλο δωμάτιο»

«Δεν αποχώρησε ο Ερντογάν την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ, απλά πήγε σε άλλο δωμάτιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Μία σύντομη συνάντηση είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος αποχώρησε με την τουρκική αντιπροσωπεία.

«Ήταν μία σύντομη και εγκάρδια συζήτηση», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ενώ το καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες θέλησε να επιβεβαιώσει και ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, ο Φαχρετίν Αλτούν, ανεβάζοντας τέσσερις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι φωτογραφίες εικονίζουν τον Αμερικανό πρόεδρο, με τη σύζυγό του Μελάνια στο πλευρό του, να τείνει το χέρι του στον Ερντογάν.

Ωστόσο, στις φωτογραφίες ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με… μισό μάτι.

Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποχώρησε επιδεικτικά κατά την ομιλία του Τραμπ, «απλώς μετακινήθηκε σε άλλο δωμάτιο προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δική του ομιλία που ήταν αμέσως μετά».

Τι ακριβώς συζήτησαν κατ’ ιδίαν δεν είναι γνωστό. Προφανώς και δεν συζήτησαν τίποτα, αφού η όλη «συνάντηση» είχε διάρκεια μισού λεπτού.

Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως κατά την ομιλία του δεν έκανε καμία αναφορά στον Αμερικανό πάστορα.

Επέκρινε ωστόσο τους εμπορικούς πολέμους, τον οικονομικό προστατευτισμό και τη χρήση των κυρώσεων ως όπλο.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις του επανέλαβε ασφαλώς ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εκδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, και υποστήριξε ότι η τύχη του Μπράνσον βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής Δικαιοσύνης και όχι των πολιτικών.

Διαβάστε εδώ την αλήθεια δίχως τουρκική προπαγάνδα: Ο Ερντογάν αφού αποχώρησε ενώ μιλούσε ο Τραμπ πήγε και του την «έστησε» στον διάδρομο (φωτο)

Σχετικά άρθρα