Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Ο Μαδούρο μπορεί να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό

Τραμπ: Ο Μαδούρο μπορεί να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκολας Μαδούρο, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Στον χρησμό ότι «ο Νικολά Μαδούρο θα μπορούσε να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας» προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για ένα καθεστώς που θα μπορούσε ειλικρινά, να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό, αν οι στρατιωτικοί αποφάσιζαν να το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, στο ζήτημα της Βενεζουέλας αναφέρθηκε και ο προτεινόμενος επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, Κρεγκ Φόλερ, o οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στο Καράκας.

Ενώπιον της Γερουσίας, ο ναύαρχος Φόλερ διαβεβαίωσε ότι «δεν κάνουμε τίποτε άλλο από τον συνήθη συνετό σχεδιασμό, τον οποίο οποιαδήποτε μάχιμη διοίκηση πρέπει να κάνει για να είναι προετοιμασμένη».

Έκανε δε, λόγο για σχέδια των αμερικανικών δυνάμεων, με στόχο τη στήριξη των γειτονικών χωρών της Βενεζουέλας -Κολομβία, Ισημερινό και Περού- οι οποίες καλούνταινα διαχειριστούν τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές από τη χώρα της νότιας Αμερικής.

Σχετικά άρθρα