Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σουηδία, Στέφαν Λεβέν,

Μία σημαντική ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, ο οποίος έχασε σήμερα Τρίτη την κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο σηματοδοτώντας την έναρξη των κυβερνητικών διαπραγματεύσεων που αναμένονται δύσκολες και χρονοβόρες.

Τα κόμματα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης συνασπίστηκαν με τους εθνικιστές Σουηδούς Δημοκράτες για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την εκλογή, τη Δευτέρα, του προέδρου της Βουλής – σημαντικό αξίωμα βάσει του σουηδικού Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα αρχίσει τώρα τη διαδικασία κατά την οποία θα ζητεί από τους ηγέτες των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη διαδικασία εικάζεται ότι θα χρειαστεί πολύ καιρό στη Σουηδία, εξαιτίας του κατακερματισμένου κοινοβουλίου, όπου ούτε η παραδοσιακή κεντροαριστερά ούτε όμως η κεντροδεξιά κατάφεραν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου λόγω της ενίσχυσης των εθνικιστών.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη, και το πολιτικό αδιέξοδο μεγαλώνει, καθώς δύο από τα τέσσερα κεντροδεξιά κόμματα υποστηρίζουν ότι δεν θα συμμαχήσουν με τους Σουηδούς Δημοκράτες, αλλά έχουν επίσης απορρίψει τις προσπάθειες του Λεβέν να στηρίξουν την κεντροαριστερά.

Σχετικά άρθρα