Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από την Ευρώπη να προστατέψει το διασωστικό πλοίο Aquarius

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από την Ευρώπη να προστατέψει το διασωστικό πλοίο Aquarius
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Παναμάς, Πρόσφυγες,

Έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν το μέλλον του διασωστικού πλοίου «Aquarius» απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η SOS Mediterranee μετά την αφαίρεση της σημαίας του Παναμά υπό τις πιέσεις της ιταλικής κυβέρνησης – όπως επιμένουν.

Αμφότερες οι οργανώσεις καταγγέλλουν ένα «μεγάλο πλήγμα» στην ανθρωπιστική αποστολή του πλοίου.

Οι δύο οργανώσεις, οι οποίες έχουν αναλάβει τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, υποστηρίζουν ανοιχτά ότι η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά υποχρεώθηκε σε αυτήν την απόφαση «έπειτα από την καταφανή οικονομική και πολιτική πίεση από την ιταλική κυβέρνηση».

Το άμεσο μέλλον της αποστολής διάσωσης του «Aquarius» βρίσκεται εν μέρει στα χέρια της Γαλλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SOS Méditerranée, Φρεντερίκ Πενάρ, έχει αποσταλεί αίτημα στη γαλλική κυβέρνηση να επιτρέψει «κατ’ εξαιρeσιν» τον ελλιμενισμό του πλοίου – με 58 μετανάστες – στη Μασσαλία.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, η απάντηση της Γαλλίας είναι αρνητική. Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι ψάχνει μία «ευρωπαϊκή λύση» βάσει της αρχής «του πλησιέστερου λιμανιού» στο πλοίο.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού διεμήνυσε ότι το «Aquarius» θα βλέπει τα ιταλικά λιμάνια μόνο από καρτ ποστάλ, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σε μία προσπάθεια μάλιστα να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του έγραψε στο Twitter ότι δεν γνωρίζει καν τον κωδικό κλήσης του Παναμά.

Σχετικά άρθρα