Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικ Πομπέο: Οι Τούρκοι έπρεπε να είχαν αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον «σήμερα»

Μάικ Πομπέο: Οι Τούρκοι έπρεπε να είχαν αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον «σήμερα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντριου Μπράνσον, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Τουρκία,

Την ελπίδα του για άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διπλωματικής κρίσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σχετικά με τις φήμες που κάνουν λόγο για μια πιθανή απελευθέρωση του πάστορα αυτόν τον μήνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απάντησε πως «θα μπορούσε να απελευθερωθεί αυτόν τον μήνα, έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος τον περασμένο μήνα και επομένως θα έπρεπε να απελευθερωθεί σήμερα».

«Μιλήσαμε με τους Τούρκους, γνωρίζουν τις προσδοκίες μας» και άλλες συνομιλίες αναμένεται να λάβουν χώρα αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ο Μάικ Πομπέο.

«Ο πάστορας Μπράνσον και οι άλλοι Αμερικανοί που παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία πρέπει όλοι τους να αφεθούν ελεύθεροι από την Τουρκία, αμέσως» επέμεινε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Κατηγορείται επίσης ότι παρείχε στήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αλλά και για κατασκοπεία.

Σχετικά άρθρα