Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Κάιρο συνεδριάζει τη Δευτέρα ο Αραβικός Σύνδεσμος με θέμα τη Γάζα

Στο Κάιρο συνεδριάζει τη Δευτέρα ο Αραβικός Σύνδεσμος με θέμα τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αραβικός Σύνδεσμος, Ισμαήλ Χανίγιε, Ισραήλ, Κάιρο, Λωρίδα της Γάζας, Μπάρακ Ομπάμα, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Χαμάς,

Τη Δευτέρα στο Κάιρο θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, να συνεδριάσουν με θέμα συζήτησης τον ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από τη Χαμάς, η οποία ελέγχει πολιτικά και στρατιωτικά τη Γάζα.

Η έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου έγινε μετά από πρωτοβουλία του Κουβέιτ, το οποίο έχει αυτή την περίοδο και την προεδρία του οργανισμού.

Η Αίγυπτος, η χώρα που συνήθως μεσολαβεί στις κρίσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ανέφερε την Παρασκευή ότι οι προσπάθειές της προσέκρουσαν στην “αδιαλλαξία” των δύο πλευρών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει για να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Πρόθεση να μεσολαβήσει, εκφράζοντας φόβους για κλιμάκωση της κρίσης, εξέφρασε την Πέμπτη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ωστόσο, ούτε ο τελευταίος ούτε και ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγιε, δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκεχειρία άμεσα.

Σχετικά άρθρα