Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς πάει για δήμαρχος στην… Ισπανία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς πάει για δήμαρχος στην… Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρκελώνη, Γαλλία, Ισπανία, Καταλονία, Μανουέλ Βαλς, Φρανσουά Ολάντ,

Ο Μανουέλ Βαλς ανέκαθεν μιλούσε για την ισπανική κληρονομιά του. Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, ο Γάλλος πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρωθυπουργός του Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα, αλλά νότια των γαλλικών συνόρων, στην Ισπανία.

Ο 56χρονος Βαλς, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Βαρκελώνης την Τρίτη το βράδυ.

Ο ίδιος αποφάσισε να τροφοδοτήσει όλη αυτή τη φημολογία με ένα tweet: «Βαρκελώνη…», κάτω ακριβώς από τη φωτογραφία των ποδιών του πάνω στα παραδοσιακά πλακόστρωτα λουλούδια της πόλης.

Ξεκάθαρα αντίθετος με την ανεξαρτησία της Καταλονίας, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου, ο Βαλς εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να παρακάμψει τα παραδοσιακά ισπανικά κόμματα δημιουργώντας ένα ανεξάρτητο κίνημα, κατά το πρότυπο του πολιτικού του αντιπάλου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ολάντ, από τους πρώτους που αντέδρασαν στην επικείμενη υποψηφιότητα του Βαλς στη Βαρκελώνη, έκανε λόγο για έναν πολιτικό που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη Γαλλία και τόνισε ότι σέβεται «μία επιλογή ζωής».

Σχετικά άρθρα