Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Μισέλ Ομπάμα κάνει δυναμικό «comeback» στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

Γιατί η Μισέλ Ομπάμα κάνει δυναμικό «comeback» στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μισέλ Ομπάμα,

Πίσω στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ επιστρέφει η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα. Με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές, η Μισέλ Ομπάμα επιστρέφει για να ενθαρρύνει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στόχος της πρωτοβουλίας της Μισέλ Ομπάμα, που φέρει την ονομασία «Όταν όλοι ψηφίζουμε» (When we all vote), είναι «να πυροδοτήσει μία συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες των πολιτών στη διαμόρφωση της δημοκρατίας».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η αναποφασιστικότητα και ο κυνισμός στην εκλογική διαδικασία.

Με την ενεργό συμμετοχή αρκετών πρώην συμβούλων στον Λευκό Οίκο (επί Ομπάμα), οι άνθρωποι του «Όταν όλοι ψηφίζουμε» πρόκειται να διοργανώσουν εκστρατείες σε πόλεις όπως το Πιτσμπουργκ και το Μαϊάμι, όπου διασημότητες σαν τον Τομ Χανκς, τον Λιν Μάνουελ Μιράντα και τη Τζανέλ Μονέ θα προωθήσουν την έννοια της συμμετοχής στα κοινά και την εκλογική διαδικασία.

Στην πρώτη της ομιλία, η Μισέλ Ομπάμα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Ανάμεσα στο κοινό που την καταχειροκρότησε ξεχώρισε η φωνή μίας γυναίκας: «Βάλε υποψηφιότητα για την προεδρία».

Αμέσως μετά το σύνθημα που επικράτησε ήταν το «σε χρειαζόμαστε» δίνοντας ενδεχομένως τον τόνο της επόμενης προεδρικής εκλογής.

Σχετικά άρθρα