Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέα στρατιωτική επιχείρηση – «Ανατολικά του Ευφράτη»

Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέα στρατιωτική επιχείρηση – «Ανατολικά του Ευφράτη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευφράτης Ποταμός, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την αύξηση των ζωνών ασφαλείας στη Συρία, περιλαμβανομένης και της περιοχής ανατολικά του Ευφράτη, ανακοίνωσε την Κυριακή από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Εφρίν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Οι δυνάμεις των Κούρδων ελέγχουν την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον της Συρίας είναι η τρομοκρατία, η οποία υπό την αιγίδα ορισμένων συμμάχων μας επεκτείνεται ανατολικά του Ευφράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο στη Συρία όσο η Τουρκία και γι’ αυτό προτίθεται να επικεντρωθεί στις «ανθρωπιστικές κρίσεις» κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα