Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν και Τζαμπχάτ Ανσάρ Αλ Ντιν δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον πόλεμο στην Ιντλίμπ

Οι Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν και Τζαμπχάτ Ανσάρ Αλ Ντιν δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον πόλεμο στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας), Τζαμπχάτ Ανσάρ Αλ Ντιν (Μέτωπο των Υποστηρικτών της Θρησκείας), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μια συριακή τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, η Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι δεν θα πειθαρχήσει στη συμφωνία που κατέληξαν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η οργάνωση αποτελείται από πρώτη μέλη της πρώην Αλ Νούσρα, νυν Ταχρίρ Αλ Σαμ, που αποσχίστηκαν από αυτήν για να δημιουργήσουν μια πιο ακραία και εξτρεμιστική οργάνωση.

Η δύναμή της υπολογίζεται στους 2.000 με 3.000 άνδρες. Στην κεντρική φωτογραφία βλέπεται την ηγεσία της σε διαδικτυακό διάγγελμα.

Οι τζιχαντιστές αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση ότι θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια στη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της μέχρι το τέλος.

Επίσης και η οργάνωση Τζαμπχάτ Ανσάρ Αλ Ντιν (Μέτωπο των Υποστηρικτών της Θρησκείας), με ηγέτη τον Άμπου Αμπντουλάχ Αλ Σάμι, που επιχειρεί στα πλαίσια του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και επίσης συνδέεται με την Αλ Κάιντα, δήλωσε ότι δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν.

Αμφότερες οι τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν παρουσία στα δυτικά της Ιντλίμπ και βορειοανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα