Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκι Χάλεϊ προς Χασάν Ροχανί: Εάν ψάχνεις υπεύθυνους για το μακελειό κοιτάξου στον καθρέπτη

Νίκι Χάλεϊ προς Χασάν Ροχανί: Εάν ψάχνεις υπεύθυνους για το μακελειό κοιτάξου στον καθρέπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Νίκι Χάλεϊ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζιχαντιστές, Χασάν Ροχανί,

Κάθε εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στο νότιο Ιράν, διέψευσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Τεχεράνης.

«Μπορεί να μας κατηγορεί όσο θέλει. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη» δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας στα σχόλια του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι τη φονική επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 άτομα, ενορχήστρωσε κράτος του Κόλπου που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

«Όλες αυτές οι χώρες – μισθοφόροι που βλέπουμε στην περιοχή, στηρίζονται από την Αμερική.

»Οι Αμερικανοί τους προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους» πρόσθεσε.

Η ένοπλη επίθεση του Σαββάτου ήταν η πλέον φονική στη χώρα εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Την ευθύνη ανέλαβε τόσο μία αραβική οργάνωση εξτρεμιστών, όσο και το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο καμία από τις δύο δεν παρείχε αποδείξεις.

Στο μεταξύ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ομάν «καταδίκασαν» την Κυριακή την τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης, εξέφρασαν την «αλληλεγγύη» τους προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Οι άλλες τρεις αραβικές μοναρχίες του Κόλπου –Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν– μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιδράσει.

Ο Ροχανί υιοθέτησε πλήρως το σενάριο που θέλει «κράτος του Κόλπου στηριζόμενο από τις ΗΠΑ» να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 25 νεκρούς και περίπου 70 τραυματίες.

Ο Ιρανός προέδρος αρνήθηκε να προσδιορίσει ποιο κράτος είναι αυτό.

Θα μπορούσε να αναφέρεται στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή το Μπαχρέιν- στενούς συμμάχους των ΗΠΑ, που βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με το Ιράν για την επιρροή στη Μέση Ανατολή.

«Όλες αυτές οι χώρες- μισθοφόροι, που βλέπουμε στην περιοχή στηρίζονται από την Αμερική. Οι Αμερικανοί τους προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους» υπογράμμισε.

Οι Φρουροί της Επανάστασης με νέα ανακοίνωσή τους την Κυριακή ορκίζονται να λάβουν «αξέχαστη, θανατηφόρα εκδίκηση» εναντίον των δραστών.

Σχετικά άρθρα