Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Μακρόν στα Σκόπια: Ψηφίστε για το καλό σας τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παρέμβαση Μακρόν στα Σκόπια: Ψηφίστε για το καλό σας τη Συμφωνία των Πρεσπών

Νέα παρέμβαση από το Παρίσι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς πλησιάζει η ώρα του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Γάλλου προέδρου στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Μακρόν καλεί τους πολίτες της γειτονικής χώρας να πουν ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και χαρακτηρίζει «καρδιά του μέλλοντός μας».

«Την περιμέναμε επί 27 χρόνια… Είναι αποτέλεσμα του θάρρους των ηγετών των δύο χωρών» τονίζει.

Αν και αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί ο ίδιος να μπει στη θέση των πολιτών, που καλούνται να ψηφίσουν ανεξάρτητα, σημειώνει πως πιστεύει στην κρίση τους.

«Θα πρέπει να ψηφίσετε και να αποφασίσετε εάν είστε υπέρ της τροποποίησης του Συντάγματος, ώστε η Συμφωνία να τεθεί σε ισχύ.

»Τη στηρίζω σθεναρά και πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή για εσάς, για την περιοχή και την Ευρώπη» αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια έκανε επίσης παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας, λέγοντας μάλιστα ότι η επιλογή είναι «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα».

Σχετικά άρθρα