Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (YPG) προειδοποίησαν τους ντόπιους συνεργάτες των Τούρκων στην Εφρίν ότι θα τους σκοτώσουν

Οι Κούρδοι (YPG) προειδοποίησαν τους ντόπιους συνεργάτες των Τούρκων στην Εφρίν ότι θα τους σκοτώσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Αυστηρή προειδοποίηση στους δοσίλογους στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, απηύθυνε με ανακοίνωσή της η γενική διοίκηση της κουρδικής αντίστασης στην Εφρίν που επιχειρεί υπό την κωδική ονομασία επιχείριση «Οργή των Ελαιών». Σε αυτή αναφέρεται ότι οι προδότες σύντομα θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.

«Από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων των μαχητών μας ενάντια στους μισθοφόρους του τουρκικού κράτους και στους στρατιώτες του, προειδοποιήσαμε τους προδότες που συνεργάζονται με την κατοχή προβαίνοντας σε ανήθικες πράξεις εις βάρος του λαού μας και της ιερής γης μας.

»Σήμερα, περισσότερες από 80 ημέρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων μας, ανανεώνουμε την προειδοποίησή μας στους προδότες και τους λέμε: αρκετά συνωμοτήσατε και συνεργαστήκατε, δειλοί μπάσταρδοι, κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας, η ημέρα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών πλησιάζει, νομίζετε ότι είμαστε μακριά σας; Κοιτάξτε τους προσληφθέντες μισθοφόρους πώς πέφτουν ο ένας πίσω από τον άλλο, η μοίρα σας δεν θα είναι καλύτερη από εκείνων.

»Από την άλλη, υπάρχει ένας αριθμός προδοτών που θέλουν να έρθουν σε συμφωνία με τις δυνάμεις μας και την ίδια ώρα με τον εχθρό. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοια κόλπα δεν θα καταφέρουν τους σκοπούς τους και η αναπόφευκτη μοίρα τους θα καταλήξει στα χέρια των μαχητών μας.

»Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους προδότες να σταματήσουν τις βρώμικες πράξεις τους.

»Είναι άξιο αναφοράς ότι η «Οργή των Ελαίων» έχει μαχητές παντού στην επικράτεια του καντονιού της Εφρίν και πραγματοποιεί ειδικές επιχειρήσεις ενάντια σε στρατιώτες και μισθοφόρους του τουρκικού κατοχικού στρατού σε καθημερινή βάση».

Η τουρκική επίθεση στην Εφρίν ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2018 με την κατάληψη της πόλης της Εφρίν.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποφάσισαν να εκκενώσουν την πόλη και να μην δώσουν μάχη, για να μην προκληθεί μακελειό μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Τις κουρδικές δυνάμεις που αποχώρησαν ακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι για να γλιτώσουν από την τουρκική κατοχή.

Όσοι παρέμειναν στην Εφρίν υφίστανται τις συνέπειες ενός καθεστώτος τουρκοκρατίας και ισλαμοκρατίας. Όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία, το τουρκικό καθεστώς βρήκε πρόθυμους δοσίλογους να συνεργαστούν μαζί του.

Οι YPG έχουν περάσει σε ανταρτοπόλεμο στην Εφρίν και εκτελέσεις τζιχαντιστών σε ενέδρες.

Οι κουρδικές YPG/YPJ αποτελούν την κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που ελέγχουν το 30% της συνολικής έκτασης της Συρίας.

Είναι ένας δημοκρατικός στρατός που αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους χριστιανούς και ζητά τη μετατροπή της Συρίας σε μια ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα