Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Αχβάζ του Ιράν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Αχβάζ του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το Amaq.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την επίθεση, αλλά η οργάνωση δεν έχει δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν.

Νωρίτερα, στην πρώτη επίσημη αντίδραση μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν, η Τεχεράνη «έδειξε» ένα «ξένο καθεστώς, στηριζόμενο από τις ΗΠΑ». Προειδοποίησε δε για αποφασιστική απάντηση.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί ακόμη έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί.

«Τρομοκράτες που στρατολογήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από ξένο καθεστώς επιτέθηκαν στην Αχβάζ (…) Το Ιράν θεωρεί ότι τους περιφερειακούς υποστηρικτές της τρομοκρατίας και τα αφεντικά τους, τους Αμερικανούς, υπεύθυνους για αυτές τις ενέργειες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά, υπερασπιζόμενο τις ζωές των Ιρανών» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα